Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Ford Focus RS taxi

Bericht: Ford Focus RS taxi

‘Snel, een taxi’

29.01.2018

Evald Jåstad levert het beste bewijs dat je zelf je werk een stuk aangenamer kan maken. De Noorse taxichauffeur hoeft geen Mercedes of een Passat, hij doet zijn ritten met ‘Blue Lightning’: een Ford Focus RS.

Gallerij: Bericht Ford Focus RS taxiStel je voor, je stapt het casino van Monaco buiten en je roept: ‘taxi, snel, achter die Ford van Ogier aan.’ Voor Evald Jåstad zou dat geen probleem vormen. De 36-jarige Noord houdt onder het bord ‘taxi’ op zijn dak Ford Focus RS verstopt.

Kronkelwegen

Gallerij: Bericht Ford Focus RS taxiDie ongebruikelijke keuze zet hij elke dag in zijn thuisbasis in Odda in, waar ze hem kennen als ‘Blue Lightning’. “Ik ben nogal gek van rallycross, vandaar mijn keuze”, zegt de man, die dagelijks langs de mooiste wegen rond de Noorse fjorden rijdt. “Ik ben een brave bestuurder hoor, maar er staat toch nergens beschreven hoe snel je aan de snelheidslimiet mag zitten?”

De Focus RS is populair in en om Odda. In 18 maanden reed Jåstad al 127.000 kilometer bijeen. Een van zijn trouwste klanten is een 96-jarige vrouw: “Ik ben gek op Blue Lightning.”

Een Tesla als taxi? Verbleekt bij dit, toch?

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.