Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Ford Fiesta ST

Bericht: Ford Fiesta ST

Het kregelige ketje

20.03.2018

Ford had met de vorige Fiesta ST al een toppertje vast. Die is nu nog wat verbeterd voor de nieuwe generatie. Hij verliest een cilinder, maar behoudt 200 pk als verkoopsargument.

Het was de intussen naar nummer 2 in de rangorde bij Ford opgeklommen Jim Farley die het ons vorig jaar nog had gezegd: de Fiesta ST is van het beste dat we hebben in Europa. Zo te zien zal de nieuwe nog beter worden.

Gallerij: Bericht Ford Fiesta ST Om te beginnen trekt Ford het vermogen standaard op naar 200 pk, en dat uit een 1.5 driecilinder turbobenzinemotor. Met 290 Nm tussen 1.600 en 4.000 opm beschikt hij over een enorm koppel voor zo’n kleine hatchback. Ford geeft een sprint naar 100 km/u op in 6,5 seconden en een topsnelheid van 232 km/u. Dankzij cilinderuitschakeling en de kleinere longinhoud stelt Ford dat het verbruik met 11 procent zakt tegenover de vorige Ford Fiesta ST200.

Raketstart

Gallerij: Bericht Ford Fiesta ST In de optielijsten kan je een ‘launch control’ selecteren die de best mogelijke start in de handgeschakelde Fiesta garandeert. Wie grip op prijs stelt, zal appreciëren dat Ford in de opties ook een mechanisch sperdifferentieel van Quaife integreert. Hij krijgt ook een sneller reagerend stuur. Het is wel nog even wachten op de prijs.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.