Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Ford breidt productie uit

Bericht: Ford breidt productie uit

Meer GT’s op komst

24.10.2018

Oorspronkelijk zouden er slechts 1.000 exemplaren van de Ford GT worden gemaakt. Maar omdat de vraag zo hoog ligt, heeft Ford besloten daar nog 350 stuks bovenop te doen.

Bericht Ford breidt productie uitIs dat goed nieuws? Ja en nee. Ford heeft de oorspronkelijke gelukkigen een contract laten ondertekenen dat ze de eerste twee jaar hun GT niet mogen verkopen. Daar is tot nu toe één inbreuk op vastgesteld, en de eigenaar daarvan heeft een regeling getroffen met Ford net voor een rechtszaak zou beginnen. Voor 450.000 dollar is dit een behoorlijk dure Ford, dus je zou denken dat daar wel wat exclusiviteit tegenover mag staan.

En die exclusiviteit ligt nu dus op de keien, want Ford breidt de productie uit van 1.000 stuks naar 1.350 stuks. Maar is dat een probleem? Eigenlijk niet, want de vraag overstijgt vele malen het aanbod. Zo lag de verkoopprijs voor die ene GT op veiling al meteen boven het miljoen. Dus zelfs met 1.350 exemplaren lijkt de waarde van de investering wel gewaarborgd.

8 november

Bericht Ford breidt productie uitDoor deze beslissing zal de productie van de Ford GT – volledig uit carbon opgetrokken – met twee jaar worden verlengd. Vanaf 8 november kunnen kandidaten opnieuw een aanvraag indienen via www.fordgt.com. Hoe het zit met kandidaat-kopers die eerder hun verzoek afgewimpeld zagen, is niet duidelijk. De bestellingen van het 655 pk krachtige monster met zijn 3.5 V6 – topsnelheid 347 km/u – kunnen dan in Europa tussen 2020 en 2022 geleverd worden.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.