Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Ford – Paleis 6 – Winnend trio

Neem de troeven van een SUV, voeg daar een vleugje monovolume aan toe en overgiet het geheel met een sportief sausje. Ford serveert het ideale recept om u naar zijn stand te lokken om daar de Edge, de Galaxy en de Focus RS te ontdekken.

‘The Blue Oval’ pakt uit met drie Belgische premières. Het SUV-gamma kende reeds de Kuga en de EcoSport en wordt nu bovenaan afgerond met de Edge. Dit vlaggenschip wordt aangedreven door een 2.0 TDCi. Die wordt in de 180 pk –versie gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak, terwijl de 210 pk sterke biturbo recht heeft op de PowerShift-automaat met eveneens zes verhoudingen. Met de nieuwe Edge neemt Ford duidelijk Land Rover in het vizier. Het luxe-aspect wordt expliciet uitgespeeld met een hoogwaardige materiaalkeuze, een voortreffelijke afwerking en een betere geluidsisolatie dankzij de Active Noise Control.

Drift

Ford stelt op dit salon eveneens de nieuwe Ranger pick-up voor die immer populair is in zijn genre. Maar de grote publiekstrekker op de stand wordt toch ongetwijfeld de nieuwe Focus RS. Dit is de derde generatie van een rallywagen die de openbare weg op mag. De prestaties werden nog indrukwekkender met de 350 pk sterke turbomotor die een spurt van 0 tot 100 km/u in 4,7 seconden en een top van 266 km/u toelaat. Voor de eerste keer beschikt de Focus RS over vierwielaandrijving en vier rijmodi : Normal, Sport, Track en… Drift !

In Brussel showt Ford 17 wagens waaronder ook de nieuwe S-MAX en Galaxy. Na de Mondeo, wordt de S-Max trouwens het tweede model waarvan een luxueuze Vignale-versie beschikbaar zal zijn. Ford toont op de Heizel verder nog de Mondeo Hybrid, het eerste model in dit genre van het merk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer