Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Ferrari SP38

Bericht: Ferrari SP38

Speciale bestelling

24.05.2018

Ferrari heeft in Fiorano het resultaat getoond van een speciale bestelling van ‘één van zijn meest toegewijde klanten’. Blijkbaar ook één van de rijkere.

Gallerij: Bericht Ferrari SP38De naam is weinig poëtisch. SP38 verwijst naar de 38ste auto die het ‘one off’ departement van Ferrari heeft gerealiseerd. Daarbij gebruikt hij de motor en het onderstel van de 488 GTB. Op de verlanglijst van de klant stonden blijkbaar verwijzingen naar zijn twee lievelings-Ferrari’s: de 308 GTB en de F40. Volgens ons gaat het om een veertiger, want dit zijn voorkeuren van een iets jongere generatie. Waar wij ook bij horen… bij de generatie, niet bij de gefortuneerden.

Voor de weg en voor het circuit

Gallerij: Bericht Ferrari SP38De uiterlijke verwijzing naar de 308 beperkt zich tot de bumpers vooraan, net zo minimalistisch. De verwijzingen naar de F40 zijn talrijker. De eerste is ook niet de makkelijkste, want het design moet het gewicht van de auto visueel naar achter leggen. Maar andere verwijzingen zijn makkelijker te herkennen, met de luchtopeningen in de motorkap uit carbon en met de achterspoiler die over de hele achterkant loopt. Daar herkennen we ook de zwarte band uit de F40.

Gallerij: Bericht Ferrari SP38We weten niet of de 3.9 V8 biturbo gewijzigd is tegenover de 488, maar Ferrari verduidelijkt dat de auto op vraag van de klant zowel voor het circuit als voor de openbare weg is bestemd. De configuratie kan dus dichter bij de 488 Pista liggen.

De auto is nog maar net geleverd aan zijn gelukkige eigenaar of de eerste opdracht is al een feit. De Ferrari SP38 is nu zaterdag 26 mei te zien op het prestigieuze Concours d’Elégance van Villa d’Este. Indien u in de buurt zou zijn…

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.