Printen Stuur door via E-mail  
 
Printen Stuur door via E-mail  
Gallerij: Bericht Expo Autoworld - 70 jaar Ferrari

Bericht: Expo Autoworld - 70 jaar Ferrari

70 jaar passie voor sportwagens

12.07.2017

Het meest mythische automerk viert zijn 70ste verjaardag. In het Autoworld-museum in Brussel loopt nog tot 3 september een mooie overzichtstentoonstelling.

Enzo Ferrari was er als directeur van het sportdepartement van Alfa Romeo al enige tijd klaar voor. Maar pas in 1947 krijgt Ferrari contractueel de vrijheid om zijn eigen auto’s te maken voor zijn eigen renstal: de Scuderia Ferrari.

Gallerij: Bericht Expo Autoworld - 70 jaar FerrariDe eerste Ferrari onder die naam is de 125S, dan nog in Modena gemaakt. In Piacenza wint hij meteen een race. Competitie is steeds het doel geweest van Ferrari, die onder meer met zijn auto’s triomfeerde in de Mille Miglia, Targa Floria, Le Mans, Daytona en natuurlijk de Formule 1. Het palmares van Ferrari is nog steeds ongeëvenaard.

Pininfarina

Gallerij: Bericht Expo Autoworld - 70 jaar FerrariFerrari produceerde straatwagens, om zo de racerij te kunnen bekostigen. Oorspronkelijk ging hij bij vele Italiaanse koetswerkbouwers aankloppen voor een knap design, eind jaren ’50 startte een langdurige samenwerking – die pas nu echt is afgelopen – met Pininfarina.

Overzicht

Gallerij: Bericht Expo Autoworld - 70 jaar FerrariOp de expo in Autoworld (15 juli – 3 september) is een groot overzicht bijeengebracht, met onder meer de 166MM, een 206 GT Dino, een 275 GTS die nog van actrice Raquel Welch was, de 365 GTB Daytona, maar ook de Testarossa, F40, 288 GTO, een Enzo die nog van Jean Todt was, de 430 Scuderia, 599 GTO en de Aperta. Uit de competitie staan de ex-Gerhard Berger F1/87 tentoon, samen met een 275 GTB Competition en de 156 F1.

Gallerij: Bericht Expo Autoworld - 70 jaar FerrariHet steigerende paard op de Ferrari’s was overigens het logo dat vliegenier Francesco Baracca gebruikte in de Eerste Wereldoorlog. Nadat hij was overleden, vroeg zijn moeder aan Enzo Ferrari of ze het logo wilde gebruiken op zijn wagens. In de loop der jaren is de hengst wel wat van zijn zichtbare mannelijkheid verloren.

www.autoworld.be

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.