Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Elektriciteit is vertrokken

Bericht: Elektriciteit is vertrokken

15.000 Kangoos Z.E. in 4 jaar

08.11.2011

Zoals we al eerder lieten verstaan: het zal vooral via de bestelwagen zijn dat de elektrische auto zal doorbreken. Renault levert het bewijs, met de 15.000 elektrische Kangoo’s die het merk de komende jaren mag leveren.

Het cijfer heeft uitsluitend betrekking op de Franse markt, waar de grootste 19 bedrijven, de nutsbedrijven en de staatsbedrijven toegezegd hebben om een deel van hun dieselvloot te vervangen door elektrische voertuigen.

Zo koopt de post alleen al 10.000 Kangoos Z.E. aan, ERDF (elektriciteitsnetbeheerder) schaft zich 1.500 stuks aan, Veolia Environment (de grootste afvalverwerker ter wereld) koopt er 510, GDF-Suez (gasdistributie) 450 en Spie (telecommunicatie) 330.

Een gespecialiseerd bedrijf dat de aankopen voor industriële bedrijven groepeert, heeft de koop gesloten. Het bedrijf telt onder zijn klanten ook Telecom Orange, Air France, Areva, Bouyges en EDF. Waarschijnlijk volgen er dus nog Kangoo Z.E.’s.

Goed nieuws

Het bericht is eigenlijk goed nieuws voor iedereen. Niet alleen besparen de bedrijven op de brandstofrekening en gaat het milieu er op vooruit, maar ook voor de gewone consument is dit uitstekend nieuws. Door de grote bestellingen dalen namelijk de productiekosten voor de elektrische Kangoos. (LZ)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.