Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Elektriciteit is vertrokken – 15.000 Kangoos Z.E. in 4 jaar

Zoals we al eerder lieten verstaan: het zal vooral via de bestelwagen zijn dat de elektrische auto zal doorbreken. Renault levert het bewijs, met de 15.000 elektrische Kangoo’s die het merk de komende jaren mag leveren.

Het cijfer heeft uitsluitend betrekking op de Franse markt, waar de grootste 19 bedrijven, de nutsbedrijven en de staatsbedrijven toegezegd hebben om een deel van hun dieselvloot te vervangen door elektrische voertuigen.

Zo koopt de post alleen al 10.000 Kangoos Z.E. aan, ERDF (elektriciteitsnetbeheerder) schaft zich 1.500 stuks aan, Veolia Environment (de grootste afvalverwerker ter wereld) koopt er 510, GDF-Suez (gasdistributie) 450 en Spie (telecommunicatie) 330.

Een gespecialiseerd bedrijf dat de aankopen voor industriële bedrijven groepeert, heeft de koop gesloten. Het bedrijf telt onder zijn klanten ook Telecom Orange, Air France, Areva, Bouyges en EDF. Waarschijnlijk volgen er dus nog Kangoo Z.E.’s.

Goed nieuws

Het bericht is eigenlijk goed nieuws voor iedereen. Niet alleen besparen de bedrijven op de brandstofrekening en gaat het milieu er op vooruit, maar ook voor de gewone consument is dit uitstekend nieuws. Door de grote bestellingen dalen namelijk de productiekosten voor de elektrische Kangoos. (LZ)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer