Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: DS 7 Crossback ‘Présidentiel’ – Allons Enfants…

Terwijl hij de Champs Elysées afreed tijdens zijn inhuldiging, gaf de nieuwe en jonge president van Frankrijk Emmanuel Macron blijk van zin voor traditie. Ook hij koos voor een DS.

Daarmee kreeg de DS 7 Crossback een erg gemediatiseerde publieke eerste uitstap, maar zo is voor het eerst de geloofwaardigheid van DS als constructeur ernstig kracht bijgezet. Want dit was de officiële auto van de nieuwe president die we zo met Emmanuel Macron door het dak over de beroemdste boulevard van Parijs zagen defileren.

Met fijn goud verguld

Zoals heel wat presidenten voor hem, koos Macron voor een DS als officiële auto. Daar waar de DS 5 waarmee François Hollande zich voor het eerst vertoonde misschien nog wat prestige tekort kwam tegenover de oorspronkelijke DS-modellen van zijn verre voorgangers, liet de DS 7 Sportback van de nieuwe president wel een goede indruk na. Misschien wat meer in lijn met de Peugeot 607, Renault Safrane en Citroën C6 die ook die rol vertolkten.

Om zijn officiële functie te kunnen vervullen, is de DS 7 Crossback op een aantal punten gewijzigd. Zo is zijn open dak op maat gemaakt. Vooraan zijn vlagjes bevestigd en enkele elementen zoals de spiegelbehuizing en de 20-duims velgen zijn verguld met fijn goud. Het DS-logo op de motorkap is vervangen door een blazoen met de Franse driekleur. In het interieur zijn de traditionele RF-versieringen (République Française) aangebracht. Het leder is nog verhoogd met ‘toile de laque’, een oude decoratietechniek met gelakte stof of katoen die Atelier Maury in Parijs opnieuw op punt heeft gesteld.

Wordt de DS 7 Crossback daarmee Macrons geluksbrenger? Dat weten we binnen 5 jaar. Brengt Macron de DS 7 Crossback geluk? Dat weten we in december, wanneer de eerste exemplaren beschikbaar worden voor de gewone burgers van de Republiek.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer