Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Deltawing – Racewagen van de toekomst

De Deltawing is misschien wel de racewagen van de toekomst. Hij lijkt wel van de set van Batman te komen. Nissan zorgt ervoor dat het ding vooruitgaat.

De Deltawing was even in de running als nieuwe Indycar op de Amerikaanse ovalen, maar wordt momenteel ontwikkeld voor de endurance races. Zijn vorm doet nog het meest van al denken aan de raketten waarmee de snelheidsrecords op het land zijn gevestigd. Alle wielen zijn overdekt om de gevolgen van contacten tussen racewagens te beperken. Lees: ze na een crash op de grond te houden.

Zuiniger

Door de wagen smaller te maken, moet hij minder luchtweerstand oproepen en dus zuiniger door het leven gaan. Maar door de voorwielen dichter bijeen te plaatsen, ontstaat wel een ander rijgedrag. Michelin ontwikkelde zelfs speciale banden voor de Deltawing. En Nissan is in het project gestapt met een motor. Zelfs maar een 1.6 benzine turbo, maar omdat de Deltawing slechts de helft weegt van een normale racende proto als de Audi R18, moet hij toch snel zijn. 300 pk verwacht Nissan uit het blokje te puren, en zijn rondetijden in Le Mans moeten iets achter de leidende prototypes van Audi en Toyota liggen.

Le Mans is effectief de eerste grote afspraak voor de Deltawing. De auto mag van de organisator deelnemen in een bijzondere, experimentele categorie voor milieuvriendelijke wagens. Omdat hij ‘hors catégorie’ rijdt, draagt hij het nummer 0. Piloten zijn Michael Krumm en Marino Franchitti.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer