Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Deltawing

Bericht: Deltawing

Racewagen van de toekomst

08.05.2012

De Deltawing is misschien wel de racewagen van de toekomst. Hij lijkt wel van de set van Batman te komen. Nissan zorgt ervoor dat het ding vooruitgaat.

Gallerij: Bericht DeltawingDe Deltawing was even in de running als nieuwe Indycar op de Amerikaanse ovalen, maar wordt momenteel ontwikkeld voor de endurance races. Zijn vorm doet nog het meest van al denken aan de raketten waarmee de snelheidsrecords op het land zijn gevestigd. Alle wielen zijn overdekt om de gevolgen van contacten tussen racewagens te beperken. Lees: ze na een crash op de grond te houden.

Zuiniger

Gallerij: Bericht DeltawingDoor de wagen smaller te maken, moet hij minder luchtweerstand oproepen en dus zuiniger door het leven gaan. Maar door de voorwielen dichter bijeen te plaatsen, ontstaat wel een ander rijgedrag. Michelin ontwikkelde zelfs speciale banden voor de Deltawing. En Nissan is in het project gestapt met een motor. Zelfs maar een 1.6 benzine turbo, maar omdat de Deltawing slechts de helft weegt van een normale racende proto als de Audi R18, moet hij toch snel zijn. 300 pk verwacht Nissan uit het blokje te puren, en zijn rondetijden in Le Mans moeten iets achter de leidende prototypes van Audi en Toyota liggen.

Le Mans is effectief de eerste grote afspraak voor de Deltawing. De auto mag van de organisator deelnemen in een bijzondere, experimentele categorie voor milieuvriendelijke wagens. Omdat hij ‘hors catégorie’ rijdt, draagt hij het nummer 0. Piloten zijn Michael Krumm en Marino Franchitti.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.