Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: De volgende 100 jaar volgens BMW, Mini en Rolls-Royce – We rijden nog (soort van)

Na BMW hebben ook Mini en Rolls-Royce hun voorstelling gegeven van hun auto’s in 2116. Daarbij is ook voor de BMW-groep duidelijk dat we alleen nog de auto zullen nemen wanneer die het best geschikt is voor de verplaatsing. Koning auto? Dat is iets van de vorige eeuw. Zelfs voor automerken.

BMW Vision Next 100

Net als de Mini en de Rolls Royce, rijdt de BMW Vision Next 100 uitstootvrij. Hij krijgt een ‘boost’ mode wanneer het sportief mag en ‘ease’ voor dagdagelijks rijden. Het scherm is het dashboard geworden. Oh ja, en je zou hem kunnen maken via een 4D-printer in plaats van in een assemblagefabriek. Hij gebruikt carbon panelen, maar dat kan ook nog een ‘technologischer’ materiaal worden. Met 4,90 meter heeft hij de lengte van een 5-serie. ‘Hij moet leuk om rijden blijven’, belooft BMW.

Mini Vision Next 100

De auto voor de digitale stad. Hij zal in de stad beschikbaar zijn, maar dan voornamelijk als deelauto. Iedereen zijn eigen auto, dat zweren we ook af. Geen Mini Cooper ook meer, maar een Mini met een ‘Cooperizer’. Via een knop draai je hem desnoods door tot ‘John Cooper Works’. Iedereen sportief dus, maar wanneer je dat wil. Zelf rijden kan, maar hoeft niet. Toch belooft Mini dat het kartgevoel intact blijft.

Rolls-Royce Vision Next 100

Meer motorkap dan nu het geval is, status blijft dus duidelijk zichtbaar bij Rolls Royce. Zelfrijdend natuurlijk, maar ook met een digitale persoonlijke assistent aan boord. Naast James heb je nu dus ook Eleneor mee. Naar Eleneor Thornton, die model stond voor de ‘Spirit of Ecstasy’ op de motorkap. Ze reserveert je restaurant, boekt de penthouse van het Hilton en zorgt dat je golfclubs klaarliggen. De cabine van de Rolls-Royce zelf is een suite geworden, met een eindeloze reeks aan personaliseringsmogelijkheden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer