Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Cupra Formentor Concept

Bericht: Cupra Formentor Concept

De eerste echte Cupra

24.02.2019

Het net een jaar oude merk Cupra zal in Genève deze concept tonen, een voorbode van een tweede model in het gamma: de Formentor. Die lijkt een optelsom van al wat populair is op dit moment.

Gallerij: Bericht Cupra Formentor ConceptWie onze test gelezen van de allereerste Cupra Ateca, de eerste poging om Cupra los te weken van Seat, weet dat we op onze honger zijn gebleven en dat we uitkeken naar het vervolg. Dat vervolg lijkt zich nu aan te kondigen, indien Seat – pardon, Cupra – deze Formentor in productie zou willen nemen. De naam is overigens geïnspireerd op Formentera, kleinste eiland van de Balearen.

Oh nee, niet nog een…

Maak plaats voor enige ironie, maar Cupra kiest voor zijn tweede modeluitstap een model dat we – ahum – niet vaak zien op onze wegen, eentje dat qua wagentype met sportief rijden eigenlijk geen uitstaans heeft. Jawel, hier is nog maar eens een SUV, al is dit eigenlijk meer een crossover. Op het eerste gezicht zal dit geen betere indruk op ons nalaten dan de Ateca.

Gallerij: Bericht Cupra Formentor ConceptMaar omdat wij alles en iedereen een tweede kans gunnen, willen we graag meegeven dat Cupra met deze Formentor wel zijn eerste geheel eigen product showt. De Ateca was nog gewoon een gepimpte Seat, dat ligt hier anders. Vooraan lijkt hij wel wat op de Tarraco, maar de Formentor heeft geen enkel deel gemeenschappelijk met de SUV’s van Seat, noch met andere modellen. De vergelijkingen verdwijnen naarmate je er omheen draait, om achteraan zelfs een best geslaagd design aan te treffen.

Gallerij: Bericht Cupra Formentor ConceptHet interieur is eveneens specifiek aan de Formentor. Ook hier geen zichtbare overeenkomsten met Seat of zelfs maar de VW-onderdelenbak. Zelfs de vaakst gedeelde knoppen als de bediening van de airco zijn anders in de Formentor. Wel valt nog te bezien of Cupra dit ook kan waarmaken in het seriemodel, maar tot dusver kunnen we hier spreken over een volledig eigen product van Cupra.

GTE?

Gallerij: Bericht Cupra Formentor ConceptWe weten nog maar weinig details rond de techniek die onder deze concept schuilt. Cupra geeft alleen mee dat het om een plug-in hybride gaat. Het maximaal vermogen bedraagt 245 pk, voor een elektrisch rijbereik dat volgens de WLTP-normen 50 kilometer zou moeten bedragen. Identieke cijfers aan de Vision RS concept die we vorig jaar van Skoda zagen. De Formentor zou al zijn kracht via de voorwielen kwijt moeten, geholpen door een sperdifferentieel. Een adaptief onderstel moet de rijdynamiek helpen. Rest nog de vraag: kan de Formentor de ontgoocheling van de Ateca uitgommen? We hopen het snel te weten te komen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.