Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Corvette ZR1 – Amerika’s hoop in donkere dagen

Zonder Viper rust alle Amerikaanse hoop op de Corvette. Maar met een Corvette ZR1 met 765 pk op het menu voor 2018, moeten Ferrari en Porsche daar vooral niet meewarig over doen.

Alleen idioten denken nog dat de Amerikanen moeten onderdoen voor de Europeanen wat sportwagens betreft. Zowel de Viper als de Corvette zijn meer dan te duchten tegenstanders voor de 488 GTB en de 911.

Directe injectie

Met de ZR1 brengt Corvette zijn zwaarste geschut in stelling. Wie de achterkant bekijkt met de vier vlak naast elkaar geplaatste uitlaten – precies twee tweelopen – zou dat bijna letterlijk nemen. Een goede Amerikaan beschikt in de eerste plaats over voldoende ‘firepower’. In de ZR1 komt die nog steeds van een erg klassieke oplossing: een 6.2 V8 – weliswaar direct ingespoten - die via een supercharger een boost krijgt naar 765 pk en 969 Nm koppel.

Waarschuwing

Hij haalt 336 km/u, maar hoe snel hij spurt weten we nog niet. Maar bij Corvette zelf zeggen – bescheiden – dat dit ‘een waarschuwing is naar andere constructeurs dat de ZR1 terug is’. De aandrijving verloopt langs de achterwielen via ofwel een manuele zevenbak of een achttraps automaat.

Zijn topsnelheid haalt ie met de standaard lage achtervleugel. Maar er is ook een grotere ‘high wing’ achtervleugel die meer downforce geeft en apart kan worden afgesteld. Daarbij horen ook nog de Sport Cup-banden van Michelin, carbon voor spoiler en splitter en een regelbare demping. In de VS komt hij in de lente van 2019 op de markt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer