Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Concours Chantilly Arts & Elegance 2017 – Kunst in het kasteel

Het Arts & Elegance concours brengt voor miljoenen aan rijdende kunstwerken samen op het gras voor het al even prachtige kasteel van Chantilly. De unieke Bugatti 57SC Atlantic werd één van de hoogtepunten van het concours.

Chantilly is de Franse hoogmis van de automobiele kunst. Meer dan 16.000 toeschouwers kwamen afgelopen zondag naar het evenement vlakbij Parijs. Naast de concours-deelnemers maken ook de vele oldtimerclubs van Chantilly een onvergetelijke ervaring voor de autoliefhebber. Met picknicks in het gras blijft de sfeer er bovendien lekker ongedwongen.

Bugatti en Ferrari

Terwijl in Maranello een feestje voor 70 jaar Ferrari plaatsvond in hetzelfde weekend, bracht Chantilly een al even indrukwekkende hommage aan Ferrari, met vier categorieën rond Le Mans en het merk. Daarbij werd de Ferrari TR58 die in 1958 Le Mans won met Phil Hill en Olivier Gendebien uitgeroepen tot ‘best of show’, maar niet allen.

Het viel te voorspellen dat de Bugatti 57SC Atlantic – één van drie nog bestaande exemplaren – uit 1938 ook ‘best of show’ zou worden, deze auto was namelijk ook al ‘best of show’ in Pebble Beach in 2003. De eigenaar heeft het niet voor niets over ‘Mona Lisa’ wanneer hij het over zijn Atlantic heeft. Maar eigenlijk was dit voor het Franse publiek vooral nog eens de kans om één van zijn eigen designparels – Jean Bugatti ontwierp hem – nog eens op eigen bodem te zien. De auto resideert normaal gezien in de Verenigde Staten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer