Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Citroën, Peugeot & Toyota werken samen

Bericht: Citroën, Peugeot & Toyota werken samen

Drie merken, 1 monovolume

24.12.2015

Citroën, Peugeot en PSA maken al samen kleine stadswagens, maar het akkoord gaat nu een nieuwe fase in. Op het Autosalon van Genève in maart stellen de drie constructeurs nieuwe gemeenschappelijke monovolumes en bestelwagens voor.

Gallerij: Bericht Citroën, Peugeot & Toyota werken samenDat de PSA-groep (Peugeot, Citroën) en Toyota samenwerken voor bestelwagens is niet nieuw. De Toyota ProAce is al sinds 2013 gebaseerd op de Peugeot Expert en Citroën Jumpy. Nu zijn we toe aan de nieuwe generatie.

Valenciennes

Gallerij: Bericht Citroën, Peugeot & Toyota werken samenVanaf volgend jaar mogen we ons verwachten aan de Peugeot Traveller, de Citroën Spacetourer en de Toyota ProAce. Die krijgt zowel een bestelwagenversie, maar ook een op het eerste gezicht best dynamische monovolumevariant. Er is in elk geval moeite gedaan om in het design te investeren, wat van de vorige generatie niet kan worden gezegd.

De productie gebeurt bij PSA in Sevelnord, bij Valenciennes. De verschillen tussen de drie merken blijven minimaal. Zowel de techniek als de uitrusting is dezelfde. Toyota betaalde mee aan de ontwikkeling van de nieuweling is naar verluidt zo tevreden over de resultaten van de samenwerking dat het contract ook na 2020 zou verlengd worden.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.