Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Citroën HY 70th Anniversary

Bericht: Citroën HY 70th Anniversary

Hiep hiep voor de HY

05.04.2017

De beroemde Citroën HY (of Type H) bestelwagen viert zijn 70ste verjaardag. Om dat te vieren heeft een stel Italianen deze hommage bedacht, die je echt kan kopen.

Gallerij: Bericht Citroën HY 70th AnniversaryStap 1: zoek in onze AutoScout24-zoekertjes naar een Citroën Jumper bestelwagen, want die heb je nodig als basis voor de reconversie. Het goede nieuws daarbij: een Jumper heb je al vanaf 650 euro. Dat is een eitje in vergelijking met de minstens 10.000 euro die je voor een echte HY mag uittrekken. De prijs van de roem.

Nieuwe panelen

Gallerij: Bericht Citroën HY 70th AnniversaryDe HY is intussen 70 jaar, maar hij beleeft als lieveling van het foodtruckfestival momenteel zijn vierde of vijfde jeugd. Om de verjaardag van Citroëns beroemde bestelwagen te vieren, hebben twee Italianen deze hommage op poten gezet. Designer David Obendorfer kennen we nog van bekende interpretaties als de nieuwe retro-Fiat 127, de BMW CS Vintage Concept en de VW T1 Revival. Projecten die in de fase van de schets bleven steken, maar dat is deze keer anders.

Samen met Fabrizio Caselani heeft Obendorfer een echte kit uitgewerkt met kunststof panelen die je rond een Citroën Jumper kan bevestigen, om hem het uitzicht van de HY van weleer te geven. Natuurlijk speelt hij in op goedkoop sentiment, maar zeg nu zelf: je kan toch beter in zo’n remake rond rijden dan in een oude camionette van de Post?

Er staan verschillende varianten gepland, met naast de bestelwagen ook een minibus, een camper, een 4x4 en natuurlijk een marktwagen ook.

70 exemplaren

Gallerij: Bericht Citroën HY 70th AnniversaryNadelen? Die zijn er ook. Om te beginnen moet je naar Italië, waar Caselani’s carrosseriebedrijf met de hand de ombouw doet. De prijs van de ombouw is nog niet bekend, maar aangezien het om handwerk gaat, dreigen de uren snel op te lopen. Bovendien moet je ‘bij de rappen’ zijn, want er staan slechts 70 exemplaren gepland.

Goed, nu we de HY in het echt krijgen, wordt het tijd om die andere schetsen van Obendorfer nog eens boven te halen, toch?

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.