Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Citroën CXperience Concept

Bericht: Citroën CXperience Concept

Bla bla bla?

31.08.2016

Citroën laat de eerste beelden zien van een concept-car die het merk tijdens het Parijse autosalon toont, eind september. Opnieuw een knappe stijloefening, maar blijft deze alweer zonder gevolg?

Gallerij: Bericht Citroën CXperience ConceptWant zowel bij Citroën, bij Peugeot als bij DS hebben ze de (slechte) gewoonte om zeer opvallende concept cars te bedenken, die vervolgens onder het stof verdwijnen in een uithoek van het collectieve geheugen. Zo had de Citroën Cactus M Concept een geniale 21ste eeuwse Mehari kunnen opleveren. Maar in de plaats kregen we dit… Zal het deze keer anders zijn?

Alles van een Citroën

We hopen het van harte, want deze concept draagt alles in zich om een nieuwe grote Citroën te doen ontstaan. Eentje die het falen van de C6 kan uitwissen. Ten eerste is er zijn design dat ongewoon is, maar ook verleidelijk en vernieuwend is en bovenal een zekere aerodynamische stijl uitstraalt.

Gallerij: Bericht Citroën CXperience ConceptTen tweede blijkt ook het interieur hoogst origineel. We zien de terugkeer van het stuur met slechts één spaak. Zowel de passagier als de bestuurder kunnen het enorme centrale scherm bedienen, het hipst mogelijke medium voor het infotainmentsysteem. Het comfort belooft geweldig te zijn. Vooral omdat de stoelen echte fauteuils zijn, lekker omhullend en met een mousse gevuld die de lichaamsvormen onthoudt. En nog - we hadden al bijna de hoop opgegeven - maakt Citroën bekend dat er in deze concept een nieuwe hydraulische ophanging steekt, die al vooraf een setting kan bepalen. Dat is nog eens echt Citroën.

CX

Gallerij: Bericht Citroën CXperience ConceptJa, we hadden het ook meteen gezien. De eerste letters van de naam van deze concept verwijzen naar een echte legende van het merk. Nu DS een merk is geworden, is Citroën aan CX begonnen. Een moderne CX krijgt een plug-in hybride mechaniek. Wat de klassieke motor betreft, maakt Citroën zo te zien komaf met de keuze van een dieselmotor zoals in de DS5 Hybrid4. Hier zien we een benzinemotor. Samen met de elektrische motor hoort 300 pk tot de mogelijkheden. Hij zou tot 60 kilometer ver kunnen op batterijkracht alleen. Zijn batterijen zijn in 4,5 uur opgeladen aan een gewone stekker, en in 2,5 uur aan een snelle lader.

Niets onoverkomelijk eigenlijk. Dus zou deze concept van 4,85 meter wel eens de aankondiging kunnen zijn van een nieuwe grote Citroën. Alleen, we zouden die intenties van PSA nu echt wel eens realiteit willen zien worden.

Gallerij: Bericht Citroën CXperience Concept

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.