Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Citroën C5 Aircross

Bericht: Citroën C5 Aircross

Na China is Europa aan de beurt

27.05.2018

Een jaar geleden lanceerde Citroën de C5 Aircross al in China. Nu laat het merk de familie-SUV ook debuteren in Europa. Kan het merk zich hierdoor terug in het vizier knokken van luxe-zoekers?

Gallerij: Bericht Citroën C5 AircrossZoals dat de traditie is bij Citroën, moet dit nieuwe vlaggenschip vooral opvallen door zijn comfort. De Citroën C5 Aircross zal daarom ook over de ‘hydraulische kussens’ beschikken, waarover we het volgende week in onze test over de geüpdate Citroën C4 Cactus willen hebben.

Origineel en handig

Gallerij: Bericht Citroën C5 AircrossHet interieur is zo origineel als we van de jongste reeks Citroëns gewend zijn, maar de kwaliteit en de gezelligheid moet beter natuurlijk. De boordplank wordt gedomineerd door een breed 12,3-duim scherm dat ook de instrumenten weergeeft. Daarnaast is er een 8-duim scherm voor het multimediasysteem.

Citroën zet ook de gezinskarakteristieken van de C5 Aircross in de verf. Achteraan zijn er drie individuele stoelen, die elk apart kunnen worden verschoven. Ook de helling kan worden versteld en je kan ze neervouwen. De vijfzitter beschikt over een koffer die varieert tussen 580 en 720 liter, en met de stoelen uit de auto wordt dat zelfs maximaal 1.630 liter.

Semi-autonoom rijden

Gallerij: Bericht Citroën C5 AircrossDe Citroën C5 Aircross krijgt benzine- en dieselmotoren, elk met ofwel 130 pk ofwel 180 pk. Een plug-in hybride staat gepland voor 2019.

Hij zal over tal van rijhulpen beschikken, waarbij adaptieve cruise-control en rijvakcorrectie. Die twee maken het samen mogelijk om semi-autonoom te rijden (niveau 2).

De prijzen en de exacte lanceringsdata zijn nog onbekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.