Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Citroën C4 Cactus Facelift

Bericht: Citroën C4 Cactus Facelift

Nieuw uiterlijk, nieuwe rol

30.10.2017

Citroën laat de eerste beelden zien van zijn geüpdatete C4 Cactus. Die blijft weliswaar origineel, maar toch ook wat volwassener om zich beter van zijn nieuwe taak te kwijten.

Gallerij: Bericht Citroën C4 Cactus FaceliftHoewel het niet officieel op papier is gezet, weten we dat de C4 Cactus de enige vertegenwoordiger wordt van Citroën in het compacte segment. De klassieke C4 wordt binnen enkele weken op pensioen gestuurd.

Minder speels

Gallerij: Bericht Citroën C4 Cactus FaceliftHet eerste wat opvalt is de herinterpretatie van de beroemde Airbump-stootkussens op de deuren. Die zijn kleiner in omvang en lager geplaatst, waardoor ze nu veeleer een decoratieve rol krijgen dan een beschermende functie hebben. De achterlichtblokken achteraan zijn helemaal herwerkt, met minder prominente randen waardoor de C4 Cactus een volwassener uitstraling krijgt zonder daarbij zijn crossover-statuut te grabbel te gooien.

Het interieur blijft grotendeels ongewijzigd, wel zijn er nieuwe stoelen die nog comfortabeler zouden moeten zijn.

Hydraulisch geregeld tapijt

Gallerij: Bericht Citroën C4 Cactus FaceliftComfort moet overigens het leitmotiv worden van de nieuwe Citroën C4 Cactus. Citroën geeft hem alle mogelijkheden om de beste cocon van zijn segment te worden. Voor het eerst in lange tijd krijgt hij nog eens een nieuwe manier om voor veercomfort te zorgen. In de Cactus krijgen we de progressieve hydraulische aanslagpunten voor de ophanging, die in China al bekend zijn in de C5 Aircross. Die moeten de indruk geven op een vliegend tapijt te rijden. Een typische Citroën-innovatie waarnaar we nu al benieuwd zijn.

De nieuwe C4 Cactus wordt begin 2018 gelanceerd, de prijzen zijn nog niet bekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.