Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Citroën C3 Aircross – Kleine SUV erbij

Citroën had nog geen rechtstreekse concurrent voor de Renault Captur, dat zet het merk recht met deze C3 Aircross.

Wie wil verkopen in Europa, heeft SUV’s nodig. De boodschap is goed doorgedrongen bij Citroën, dat de C3 Aircross in de slipstream van de C5 Aircross uit stuurt. De C3 Aircross volgt zo de C3 Picasso op, een klassieke monovolume.

2,4 meter lang

De Citroën C3 Aircross debuteert in de tweede helft van dit jaar. Hij is geïnspireerd op de C-Aircross concept. Hij valt met zijn 4,15 meter 15 centimeter langer uit dan de Citroën C3 en hij is natuurlijk hoger. Citroën benadrukt het handige interieur, met onder meer de mogelijkheid om ook de leuning van de passagiersstoel helemaal plat te leggen waardoor voorwerpen van 2,4 meter lang mee kunnen. De achterbank is over rails verschoven, waardoor de koffer varieert van 410 liter tot 520 liter.

Meer technologie

Citroën voorziet in rijhulpen, zoals city safety en verkeersbordherkenning. Het multimediasysteem is compatibel met Apple Car Play en Android Auto, terwijl je een compatibele smartphone kan laden via inductie. Citroën kondigt de 1.2 driecilinder benzinemotor uit de C3 aan (82 pk, 110 pk en 130 pk) en de viercilinder diesel (1.6 HDi met 100 pk en 115 pk). Vierwielaandrijving is niet gepland, wel de verbeterde tractiecontrole Grip Control. De prijzen zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer