Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Citroën C-Aircross Concept

Bericht: Citroën C-Aircross Concept

Niet lang een concept

08.02.2017

Citroën laat in Genève deze concept voor een stads-crossover zien, gebaseerd op de nieuwe C3. Volgens ons is hij de uitzondering die de regel bevestigt.

De regel, en we hebben hem hier onlangs nog eens onderstreept, is die manie bij PSA om de mooiste concepts voor te rijden om er vervolgens niets mee te doen in de realiteit. Maar hier, hier durven we er toch op wedden dat we naar een showcar kijken die binnenkort gewoon van de productieband zal rollen.

Nieuwe Citroën-taal

Gallerij: Bericht Citroën C-Aircross ConceptWant deze concept car neemt alle bekende stijltrucjes van de C3 en de C4 Cactus over: variaties op het Airbump-thema, kleine folietjes elders op de carrosserie (hier ontdekken we een leuke decoratie op de achterste raamstijl)… Helemaal geen verre intentieverklaringen of een abstract lijnenspel zoals de groep dat al zo vaak toonde. Dit is tastbaar.

Gallerij: Bericht Citroën C-Aircross ConceptHetzelfde discours geldt voor het interieur. Al zullen de tellers die vervangen worden door transparante schermen nog niet echt voor morgen zijn. Hetzelfde kan gezegd worden van de tegengesteld openende deuren… alhoewel. De boordplank is ook wat te kaal voor het echte leven. Maar de horizontale structuur, de bijzondere ventilatiemonden, de plaats van het multimediascherm, het dubbel afgeplatte stuur (zoals in de Peugeot 3008 nu), zijn erg brede stoelen en zijn creatieve ideeën… dat is allemaal erg Citroën anno 2017.

Gallerij: Bericht Citroën C-Aircross ConceptHet merk stelt ook al enkele technische oplossingen voor, zoals de Grip Control die we ook al bij andere Peugeots en Citroëns vinden, of de Connected Cam camera die we ontdekten in de C3. Een concept? Eerder een plaagstoot. Indien de toekomstige stads-crossover van Citroën toch iets helemaal anders zou worden, dan zijn we het die er niets meer van begrijpen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.