Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Citroën Berlingo III – Zelfde recept, met meer ingrediënten

Hoewel hij vooraan radicaal wijzigt en het nieuwe gezicht van Citroën overneemt, zou je toch kunnen denken dat de nieuwe Citroën Berlingo vooral een grote facelift is. Zo vertrouwd oogt de auto. Nochtans is dit echt wel een heel nieuwe Berlingo.

Het belangrijkste nieuws betreft het onderstel van de nieuwe Citroën Berlingo. Die maakt deels gebruik van PSA’s modulaire EMP2-platform. Deels, want alleen de voorkant maakt gebruik van EMP2. De achterkant is een evolutie van het oude platform van de Berlingo, dat beter geschikt is voor zware belasting. Maar zo krijgt de nieuwe Citroën Berlingo wel de nieuwste motoren van de groep, waarbij de 1.2 PureTec benzine met 110 pk of met 130 pk, en de 1.5 BlueHDi diesel met 75 pk, 100 pk of 130 pk. En hij mag ook de nieuwe achttrapsautomaat verwelkomen, die de oude gerobotiseerde versnellingsbak vervangt.

Ruimer, handiger

De nieuwe Citroën Berlingo groeit met slechts 2 centimeter in de lengte (4,40 meter, wielbasis van 2,78 meter), maar voortaan is er ook een XL van 4,75 meter (wielbasis 2,97 meter). De koffer groeit naar minimaal 775 liter in de gewone Citroën Berlingo (+100 liter), de XL neemt met minder dan 1.050 liter geen genoegen. Het is mogelijk om voor 7 zitplaatsen te opteren, los van de koetswerkmaat. De Citroën Berlingo behoudt zijn individuele en volledig verwijderbare stoelen. In 2019 krijgt hij een optie waarmee je ze met een druk op de knop vanuit de koffer kan platvouwen.

Er duikt ook nieuwe technologie op in de Citroën Berlingo, zoals verkeersbordherkenning, een cruise-control met stop-functie en actieve rijvakcontrole.

De nieuwe Citroën Berlingo debuteert tijdens het Salon van Genève begin maart. Hij wordt in het tweede semester van 2018 gelanceerd. Binnenkort krijgen we ook de versies van Peugeot en Opel (Combo) te zien.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer