Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Citroën Berlingo III

Bericht: Citroën Berlingo III

Zelfde recept, met meer ingrediënten

20.02.2018

Hoewel hij vooraan radicaal wijzigt en het nieuwe gezicht van Citroën overneemt, zou je toch kunnen denken dat de nieuwe Citroën Berlingo vooral een grote facelift is. Zo vertrouwd oogt de auto. Nochtans is dit echt wel een heel nieuwe Berlingo.

Gallerij: Bericht Citroën Berlingo IIIHet belangrijkste nieuws betreft het onderstel van de nieuwe Citroën Berlingo. Die maakt deels gebruik van PSA’s modulaire EMP2-platform. Deels, want alleen de voorkant maakt gebruik van EMP2. De achterkant is een evolutie van het oude platform van de Berlingo, dat beter geschikt is voor zware belasting. Maar zo krijgt de nieuwe Citroën Berlingo wel de nieuwste motoren van de groep, waarbij de 1.2 PureTec benzine met 110 pk of met 130 pk, en de 1.5 BlueHDi diesel met 75 pk, 100 pk of 130 pk. En hij mag ook de nieuwe achttrapsautomaat verwelkomen, die de oude gerobotiseerde versnellingsbak vervangt.

Ruimer, handiger

Gallerij: Bericht Citroën Berlingo IIIDe nieuwe Citroën Berlingo groeit met slechts 2 centimeter in de lengte (4,40 meter, wielbasis van 2,78 meter), maar voortaan is er ook een XL van 4,75 meter (wielbasis 2,97 meter). De koffer groeit naar minimaal 775 liter in de gewone Citroën Berlingo (+100 liter), de XL neemt met minder dan 1.050 liter geen genoegen. Het is mogelijk om voor 7 zitplaatsen te opteren, los van de koetswerkmaat. De Citroën Berlingo behoudt zijn individuele en volledig verwijderbare stoelen. In 2019 krijgt hij een optie waarmee je ze met een druk op de knop vanuit de koffer kan platvouwen.

Gallerij: Bericht Citroën Berlingo IIIEr duikt ook nieuwe technologie op in de Citroën Berlingo, zoals verkeersbordherkenning, een cruise-control met stop-functie en actieve rijvakcontrole.

De nieuwe Citroën Berlingo debuteert tijdens het Salon van Genève begin maart. Hij wordt in het tweede semester van 2018 gelanceerd. Binnenkort krijgen we ook de versies van Peugeot en Opel (Combo) te zien.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.