Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Caterham Seven 165 – Terug naar de basis

Het Britse Caterham – dat nog steeds een variant van de oorspronkelijke Lotus Seven bouwt – keert terug naar de basis. Na steeds krachtiger, is er nu een interessante budgetversie met een Suzuki motor.

Deze Caterham Seven 165 grijpt volledig terug op het oorspronkelijke basisrecept dat Colin Chapman gebruikte voor de Lotus Seven: nauwelijks een motor voor nauwelijks gewicht. De combinatie van die twee geeft geweldige resultaten.

Caterham heeft de jongste jaren vooral geïnvesteerd in steeds krachtiger Sevens, met vaak waanzinnige resultaten. Maar nu is er dus deze 165. Die krijgt een 660 cc Suzuki driecilinder, die dankzij een turbo toch 80 pk op de tabellen tovert. Dat lijkt lachwekkend, maar de Seven blijft onder 7 seconden in de sprint naar 100, onder meer dankzij een Suzuki vijfbak. Zijn top bedraagt 160 km/u, wat gezien zijn basisconcept ruimschoots voldoende lijkt.

De motor voldoet aan de EU5- en EU6-uitstootnormen volgens Caterham. In het Verenigd Koninkrijk zal hij omgerekend 21.231 euro kosten, al is die prijs meestal niet representatief voor het continent. Een zelfbouwpakket is alleen in het VK mogelijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer