Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Caterham Seven 165

Bericht: Caterham Seven 165

Terug naar de basis

22.10.2013

Het Britse Caterham – dat nog steeds een variant van de oorspronkelijke Lotus Seven bouwt – keert terug naar de basis. Na steeds krachtiger, is er nu een interessante budgetversie met een Suzuki motor.

Deze Caterham Seven 165 grijpt volledig terug op het oorspronkelijke basisrecept dat Colin Chapman gebruikte voor de Lotus Seven: nauwelijks een motor voor nauwelijks gewicht. De combinatie van die twee geeft geweldige resultaten.

Gallerij: Bericht Caterham Seven 165Caterham heeft de jongste jaren vooral geïnvesteerd in steeds krachtiger Sevens, met vaak waanzinnige resultaten. Maar nu is er dus deze 165. Die krijgt een 660 cc Suzuki driecilinder, die dankzij een turbo toch 80 pk op de tabellen tovert. Dat lijkt lachwekkend, maar de Seven blijft onder 7 seconden in de sprint naar 100, onder meer dankzij een Suzuki vijfbak. Zijn top bedraagt 160 km/u, wat gezien zijn basisconcept ruimschoots voldoende lijkt.

Gallerij: Bericht Caterham Seven 165De motor voldoet aan de EU5- en EU6-uitstootnormen volgens Caterham. In het Verenigd Koninkrijk zal hij omgerekend 21.231 euro kosten, al is die prijs meestal niet representatief voor het continent. Een zelfbouwpakket is alleen in het VK mogelijk.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.