Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht BMW Z4

Bericht: BMW Z4

Werelddebuut in Pebble Beach

24.08.2018

Bijna 10 jaar na het debuut van de tweede generatie, en bijna twee jaar nadat hij uit de catalogus verdween, heeft BMW eindelijk de derde generatie klaar van zijn knappe Z4 roadster.

Gallerij: Bericht BMW Z4Sinds maanden doen er foto’s met gecamoufleerde exemplaren en plaagbeelden de ronde. Maar nu is BMW eindelijk klaar om de nieuwe Z4 aan de wereld te tonen. Op het beroemde golfterrein van Pebble Beach, waar op zondag 26 augustus het beroemde Concours d’Elégance plaatsvindt, wordt hij voor het eerst in het publiek geëxposeerd.

Traditie

Gallerij: Bericht BMW Z4Wie dat al allemaal wist, kan zich vergenoegen aan het feit dat BMW het nog steeds de moeite vindt om te investeren in een pure roadster. Eentje die het harde vouwdak zelfs laat voor wat het is en opnieuw aansluit bij het stoffen vouwdak, zoveel eleganter voor een cabrio. Voor de rest zien we een cabrio die minder glamoureus probeert te zijn dan zijn voorganger en meer assertiviteit in de plaats krijgt. Zijn vormtaal sluit aan bij die van de nieuwe 8-reeks. Natuurlijk wil hij ook een technologisch uitstalraam zijn, met onder meer een head-up display en een digitale tellerpartij die wel wat van een straaljager lijkt te hebben.

Gallerij: Bericht BMW Z4BMW brengt eerst een ‘first edition’ uit van de nieuwe Z4, en dat is allerminst een basisversie. Het gaat om een M40i, met de zes-in-lijn met turbo die 340 pk voorlegt en hem in staat stelt om 100 te halen in 4,6 seconden. Maar meer dan de cijfers aangeven moet dit een Z4 zijn die de meest veeleisende bestuurders tevredenstelt. BMW belooft een bijzonder levendige rijdynamiek, met dank aan de compacte wielbasis en een perfect evenwicht. De bestuurder zit centraal en de gewichtsverdeling benadert de ideale 50/50-verhouding.

Puur plezier

Gallerij: Bericht BMW Z4De BMW Z4 M40i krijgt een gestuurde ophanging, M Sport-remmen, een elektronisch gestuurd M Sport-sperdifferentieel,… allemaal elementen die aangeven dat we ons weinig zorgen hoeven te maken over het rijplezier van deze roadster die BMW samen met Toyota maakte. Daar krijgen we hem binnenkort te zien als de nieuwe Supra.

Gallerij: Bericht BMW Z4Na zijn prestigieuze wereldpremière volgen meer details rond motor en uitrusting op 19 september. Daarna zal de nieuwe BMW Z4 ook te zien zijn op het autosalon van Parijs. De lancering is voor de lente van 2019. Rest nog één vraag: wanneer zijn de testritten gepland?

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.