Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht BMW X3 en X4 M

Bericht: BMW X3 en X4 M

X3 en X4 krijgen M-kuur

13.02.2019

Geen M-Sport, maar de volledige M-behandeling. Voor het eerst geeft BMW de X3 en de X4 recht op hun eigen M. De zescilinder benzine schenkt meteen 510 pk.

Gallerij: Bericht BMW X3 en X4 MM en X, we zijn er tot nog toe niet echt voor gevallen. Maar evenmin kunnen we ontkennen dat we versteld staan van de hoeveelheid X5 en X6 M50d’s die je wel ziet op straat. Daar wil BMW er nu nog een pakketje aan toevoegen in de kleinere X3 en X4, met dat verschil dat we hier over een echte M spreken. Zoals er in de vorige generaties X5 en X6 ook al zijn geweest weliswaar, daar is het nog wachten op de opvolgers.

Tot 285 km/u

Gallerij: Bericht BMW X3 en X4 MAan vuurkracht geen gebrek, zo zien we. De 3-liter zes-in-lijn benzinemotor krijgt twee turbo’s aangemeten, waarmee hij al meteen naar 480 pk en 600 Nm klimt. In de M Competition versies wordt dat zelfs 510 pk, voor 600 Nm. De Competition haalt 100 km/u in 4,1 seconden, de gewone X3 en X4 M hebben 0,1 seconde meer nodig. De topsnelheid is standaard begrensd op 250 km/u, maar kan worden opgetrokken tot maximaal 285 km/u met het M Driver’s Package.

Vierwielaandrijving

Gallerij: Bericht BMW X3 en X4 MEen achttrapsautomaat en xDrive-vierwielaandrijving zijn standaard, maar dan herwerkt naar M-normen. De balans komt meer op de achterwielen te liggen in de vermogensverdeling, en hij beschikt over een elektronisch gestuurd sperdifferentieel achteraan. Beide krijgen een adaptieve demping, maar ze liggen slechts 1 centimeter lager tegen het asfalt dan de gewone X3 en X4. De M’s krijgen standaard 20-duim velgen, de M Competitions stappen meteen op een maatje 21 over. Met een gewicht van om en bij 2 ton blijven beide stevige zwaargewichten.

Belgisch kantje

De BMW X3 M heeft een Belgisch kantje, want gepend door de Pascal Tanghe. Die was ook al actief met de concept die vooraf ging aan de huidige X3, en ook de huidige BMW 5-reeks Touring mag hij op zijn actief schrijven.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.