Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht BMW Motorsport

Bericht: BMW Motorsport

BMW wint (nu al) in DTM

07.05.2012

BMW keerde dit jaar terug in het DTM-kampioenschap, sinds enige jaren een Mercedes- en Audi-onderonsje. Maar al in de tweede race hebben de ‘rookies’ hun eerste winst al beet.

Gallerij: Bericht BMW MotorsportHet was de Canadese piloot Bruno Spengler – vorig jaar nog een Mercedes-getrouwe – die in de tweede manche van het DTM-kampioenschap op de Lausitzring Mercedes-piloot Gary Paffet voorbleef. Daarmee schonk de Schnitzer-rijder zijn Münchense werkgever een opsteker van jewelste. Dat BMW sterk voor de dag zou komen, had zelfs Audi Sport-baas Wolfgang Ullrich voor aanvang van het seizoen al voorspeld. Maar dat had al in de tweede race ‘koekenbak’ zou zijn, daar hadden weinigen op gerekend.

Gallerij: Bericht BMW MotorsportAugusto Farfus maakte het BMW-feestje compleet door het derde podiumtrapje in te pikken. Farfus rijdt voor het Belgische RBM-team, dat overigens alle BMW DTM-wagens voor dit seizoen heeft voorbereid. Een overwinning met een Belgisch kantje dus ook. 72.000 fans volgden de race. Het was de 41ste zege van een BMW M3 in een Duits toerwagenkampioenschap.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.