Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW M6 GTLM – Opvolging staat klaar

BMW neemt in de VS afscheid van de Z4 in de enduranceraces, maar de opvolging staat klaar. Als deze BMW M6 GTLM even vet klinkt als hij eruitziet, dan heeft BMW opnieuw een winnaar in zijn stal.

Ook in Europa komt de BMW M6 in actie op de circuits, maar dan in GT3-vorm. Die krijgt 585 pk uit zijn 4.4 V8 turbomotor, die volgens BMW maar weinig veranderde tegenover de straatversie. Wel is het gewicht teruggedrongen naar minder dan 1.300 kilogram. De BMW M6 GT3 wordt een klantenauto voor de FIA GT-races, waarbij de 24 Uren van Francorchamps. Nettoprijs: 379.000 euro.

Sebring

Die M6 GT3 is de basis voor de auto die in Amerika volgend jaar het IMSA Endurance kampioenschap rijdt, met onder meer Sebring en Daytona op de kalender. Zowel de BMW M6 GT3 als de BMW M6 GTLM hebben hun eerste rondjes gedraaid in Sebring, met het RLL

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer