Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht BMW M6 GTLM

Bericht: BMW M6 GTLM

Opvolging staat klaar

18.11.2015

BMW neemt in de VS afscheid van de Z4 in de enduranceraces, maar de opvolging staat klaar. Als deze BMW M6 GTLM even vet klinkt als hij eruitziet, dan heeft BMW opnieuw een winnaar in zijn stal.

Gallerij: Bericht BMW M6 GTLMOok in Europa komt de BMW M6 in actie op de circuits, maar dan in GT3-vorm. Die krijgt 585 pk uit zijn 4.4 V8 turbomotor, die volgens BMW maar weinig veranderde tegenover de straatversie. Wel is het gewicht teruggedrongen naar minder dan 1.300 kilogram. De BMW M6 GT3 wordt een klantenauto voor de FIA GT-races, waarbij de 24 Uren van Francorchamps. Nettoprijs: 379.000 euro.

Sebring

Gallerij: Bericht BMW M6 GTLMDie M6 GT3 is de basis voor de auto die in Amerika volgend jaar het IMSA Endurance kampioenschap rijdt, met onder meer Sebring en Daytona op de kalender. Zowel de BMW M6 GT3 als de BMW M6 GTLM hebben hun eerste rondjes gedraaid in Sebring, met het RLL-team van Bobby Rahal en David Letterman. Jammer genoeg blijft het wachten op een eerste video waarin we die V8 eens zijn longen uit het lijf kunnen horen brullen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.