Printen Stuur door via E-mail   Twitter
[Global Handler onURLNotFound] Line 15: Error: LoadById: Wrong type. Please specify numeric argument.
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht BMW M5

Bericht: BMW M5

Enfin!

16.06.2011

We hebben geduld moeten uitoefenen, maar hier zijn dan toch de eerste beelden van de nieuwe BMW M5. We smachten al naar het geluid van zijn V8.

V8? Ja, voor de vijfde generatie ruilt BMW de V10 in voor een 4.4 V8… twinturbo. Hierdoor beschikt hij over meer vermogen en koppel: 560 pk tussen 6.000 en 7.000 opm en 680 Nm tussen 1.500 en 5.800 opm. Dat belooft vooruit te gaan.

305 km/u

BMW M5Hoe hard? 0 naar 100 in 4,4 seconden, 200 in 13 seconden en de begrenzer stopt je iets later bij 250 km/u. Met het M Driver’s Package wordt de begrenzer opgetrokken tot 305 km/u. En dat voor een opgegeven gemiddeld verbruik van 9,9 l/100 km (CO2: 232 gr/km). Ja, ook de M5 ontsnapt er niet aan: start/stop en remenergierecuperatie behoren tot het standaard ‘efficient dynamics’ pakket.

BMW M5Hoewel er over een vierwielaangedreven versie geroddeld wordt, bevestigt BMW voorlopig alleen de achterwielaangedreven M5, die zijn vermogen langs een zeventraps dubbele koppelingsbak stuurt. Een launch control is geïntegreerd, voor superstarts, maar evengoed beschikt de M5 over parkeerassistentie.

Discreet

BMW M5Natuurlijk heeft de M-divisie zich over het onderstel gebogen, wat onder meer resulteert in een eigen, elektronisch gestuurd sperdifferentieel en grotere remmen. Om gewicht te besparen, zijn motorkap en deuren uit aluminium opgetrokken. Het grootste aerodynamische werk verloopt langs de onderkant van de auto in een diffuser. De M5 kan zich daarom tevreden stellen met een discrete spoilerlip op de koffer, terwijl hij vooraan over grotere luchtopeningen beschikt om de V8 van zuurstof te voorzien. Maar ook deze M5 blijft de lijn van zijn voorgangers volgen, en is vooral een discrete, maar bliksemsnelle vierdeurs berline. Het interieur baadt dan ook in een sfeer van luxe, met een iets sportievere noot.

Geen Touring

Hoewel nog niet officieel bevestigd, plant BMW deze keer geen M5 Touring meer. Op het Salon van Frankfurt (september) beleeft hij zijn première, in het najaar gaat hij in de verkoop. Prijzen hebben we nog niet.

BMW M5

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.