Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW M2 Competition – Meer pk maar ook meer gewicht

De BMW M2 Competition is de opvolger van de BMW M2 Coupé. De zes-in-lijn blijft, maar het vermogen springt van 370 pk naar 410 pk.

De BMW M2 Competition belooft opnieuw erg veel M-plezier. Meer pk – 410 nu – al is het gewicht met 60 kilogram toegenomen naar 1.550 kilogram. Maar in combinatie met de zeventraps dubbelekoppelingsbak weet hij toch nog een tiende van zijn spurt naar 100 km/u te schaven: 4,2 seconden. Met de manuele zesbak wordt dat volgens BMW 4,4 seconden. Zijn topsnelheid bedraagt 250 km/u, maar kan worden opgetrokken naar 280 km/u.

Voor fijnproevers

De BMW M2 Competition krijgt een volledig aluminium ophanging, en een carbon brug tussen de veerpoten. De aandrijving is voor de achterwielen alleen, met een elektronisch gestuurd sperdifferentieel om de tractie optimaal te houden… en om drifters tevreden te houden.

We zijn wel benieuwd naar de eerste kennismaking met de BMW M2 Competition. Zijn voorganger liet een erg goede indruk na, en dat had hij vooral aan zijn lage gewicht te danken. Hopelijk brengen de extra kilo’s geen slecht nieuws. Op prijzen en lanceringsdata is het nog wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer