Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW i Vision Dynamics – i5 is BMW’s anti-Tesla

Op een stand in Frankfurt die al propvol nieuwigheden staat, wist BMW toch nog plaats te maken voor een volledig elektrisch aangedreven concept car. Dit moet binnenkort BMW’s antwoord op Tesla worden.

We zaten al een tijdje te wachten op de volgende stap in het i-gamma van BMW. Dat zou wel eens deze kunnen zijn: de productieversie van deze concept i Vision Dynamics.

600 kilometer

Laten we hem voorlopig omschrijven als de i5, ook al ligt die naam nog niet officieel vast. Maar wat we hier zien is duidelijk BMW’s intentie om een volledig elektrische ‘Gran Coupé’ te maken, één van de 25 hybride en elektrische modellen die BMW in zijn planning heeft tussen nu en 2025.

Op dit moment zijn weten we alleen nog maar de theoretische intenties rond deze concept. Zo mikt BMW op een rijbereik van 600 kilometer met de batterijen, en een sprint naar 100 km/h in 4 seconden. De top zou rond 200 km/u moeten schommelen en natuurlijk heeft hij functies om autonoom te rijden. We komen er later nog op terug.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer