Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht BMW Garmisch

Bericht: BMW Garmisch

BMW brengt verloren auto terug

27.05.2019

BMW heeft een prachtige verloren concept terug tot leven gewekt. Nadat de oorspronkelijke Garmisch kort na zijn voorstelling in 1970 verdween, heeft BMW hem nu helemaal opnieuw gemaakt.

BMW toonde de ‘nieuwe oude’ Garmisch aan de oevers van het Comomeer, tijdens het prestigieuze Concorso d’Eleganza in de Villa d’Este.

Gallerij: Bericht BMW GarmischDe Garmisch was een ideetje van Bertone, dat in 1970 voor het Autosalon van Genève een bijzonder cadeautje wilde schenken aan BMW. Marcello Gandini, vader van de Lancia Stratos en de Lamborghini Miuri en Countach, kreeg de opdracht van Bertone om een ‘middelgrote coupé te maken, met een vooruitstrevend design.’ Op basis van een BMW 2002 tii creëerde Gandini deze vierzits GT. Naast het opmerkelijke niertjesrooster valt vooral het interieur op, met de grote make-up spiegel voor de passagier en een verticaal geplaatste radio.

Weg

Gallerij: Bericht BMW GarmischNa zijn optreden op het Autosalon van Genève verdween de BMW 2002 Ti Garmisch, tot op vandaag is hij onvindbaar gebleven. Maar BMW’s designhoofd Adrian van Hooydonk was al lang gefascineerd door de Garmisch, en liet voor het Concorso nu de Garmisch opnieuw maken, in samenspraak met Gandini. “We hebben daarvoor een Italiaanse specialist uit Turijn aangesproken die voor ons vaak concepts maakt. Ze zijn helemaal opnieuw aan de slag gegaan zoals in 1970, met het onderstel van een BMW 2002 waarrond de nieuwe stalen panelen zijn bevestigd.”

“25 jaar jonger”

Gallerij: Bericht BMW GarmischOmdat er maar weinig materiaal overbleef, moest een volledig nieuw designmodel worden gemaakt op basis van de weinige foto’s en schetsen die konden worden gerecupereerd. Samen met Gandini verfijnde BMW de proporties tot alle afmetingen juist waren. “Ik voelde me op slag 25 jaar jonger”, zegt Gandini, intussen 80.

De Garmisch wordt nu toegevoegd aan BMW’s museumcollectie. Hij vormde onder meer de inspiratie voor de latere 5-reeks vierdeurs berline.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.