Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW DTM – Maxime Martin wint eerste race

Maxime Martin heeft zondag als eerste Belg ooit een race in het DTM-kampioenschap gewonnen. De Belg reed in zijn BMW M4 van start tot finish aan de leiding in Moskou.

Nadat hij eerst al de pole positie op zijn naam schreef, maakte Maxime Martin het werk schitterend af in de race.

Een vreemde race, de DTM-wedstrijd in Moskou. Door verschillende langdurige safety carperiodes kwam de toegelaten raceduur in het gedrang en kwam de vlag uit na 46 ronden. Zo werd de strategie van enkele piloten door elkaar gehaald, maar het speelde allemaal in de kaart van Martin.

Cool

De Belg bewaarde de hele tijd zijn cool, behield bij elke herstart de leiding en maakte van de laatste run naar de finish gebruik om met mindere banden de kanontijden aan mekaar te krijgen. Hij kwam uiteindelijk met 4,2 seconden voorsprong over de streep op teamgenoot Spengler. In de felbevochten wereld van de DTM is dat een enorme marge.

Voor Martin was het nog maar zijn vijfde race in het DTM. ‚Een onwaarschijnlijk gevoel’, zei hij achteraf. ‚Ik heb nooit met eenzitters gereden en heb daarom ook nooit van de F1 gedroomd. Voor mij was het altijd DTM. Nu heb ik na vijf races een eerste pole en een eerste overwinning achter mijn naam. Onwaarschijnlijk.’

Martin staat nu zesde in de tussenstand van het kampioenschap, een kampioenschap dat halfweg is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer