Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht BMW DTM

Bericht: BMW DTM

Maxime Martin wint eerste race

13.07.2014

Maxime Martin heeft zondag als eerste Belg ooit een race in het DTM-kampioenschap gewonnen. De Belg reed in zijn BMW M4 van start tot finish aan de leiding in Moskou.

Nadat hij eerst al de pole positie op zijn naam schreef, maakte Maxime Martin het werk schitterend af in de race.

Een vreemde race, de DTM-wedstrijd in Moskou. Door verschillende langdurige safety carperiodes kwam de toegelaten raceduur in het gedrang en kwam de vlag uit na 46 ronden. Zo werd de strategie van enkele piloten door elkaar gehaald, maar het speelde allemaal in de kaart van Martin.

Cool

Gallerij: Bericht BMW DTMDe Belg bewaarde de hele tijd zijn cool, behield bij elke herstart de leiding en maakte van de laatste run naar de finish gebruik om met mindere banden de kanontijden aan mekaar te krijgen. Hij kwam uiteindelijk met 4,2 seconden voorsprong over de streep op teamgenoot Spengler. In de felbevochten wereld van de DTM is dat een enorme marge.

Voor Martin was het nog maar zijn vijfde race in het DTM. ‚Een onwaarschijnlijk gevoel’, zei hij achteraf. ‚Ik heb nooit met eenzitters gereden en heb daarom ook nooit van de F1 gedroomd. Voor mij was het altijd DTM. Nu heb ik na vijf races een eerste pole en een eerste overwinning achter mijn naam. Onwaarschijnlijk.’

Martin staat nu zesde in de tussenstand van het kampioenschap, een kampioenschap dat halfweg is.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.