Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW Concept M5 – (Bijna helemaal) M5

BMW toont op het Autosalon van Shanghai deze Concept M5, bijna helemaal de nieuwe M5. We hebben ook al enkele details.

Jawel, vergeet de autosalons van Bologna, Brussel, Londen of zelfs maar Detroit. Tegenwoordig gebeurt het allemaal in het Verre Oosten. BMW trekt oostwaarts met een van zijn meest gegeerde modellen.

Officieel gaat het nog om een Concept M5, maar eigenlijk toont deze op de koetswerkkleur na reeds hoe de uiteindelijke productieversie er uit zal zien. Hij krijgt een V8 biturbo ingeplant, ter vervanging van de atmosferische V10 uit het vorige model. Conservatieve schattingen gaan uit van minstens 550 pk. Die voeden de achterwielen via een zeventraps dubbele koppelingsbak. Een actief sperdifferentieel helpt bij de efficiënte verdeling van het vermogen in de bochten. Dankzij een start/stop-systeem daalt het verbruik ten opzichte van de V10 met 25%. Maar de exacte cijfers geeft BMW nog niet vrij.

Discreet

Uiterlijk volgt deze M5 de lijn die BMW volgt sinds de eerste modellen: een beetje sportief, maar niet te opzichtig. Zo beschikt hij wel over grote luchtopeningen in de bumper vooraan – en koelsleuven opzij – maar staat achteraan slechts een discreet lipje op de koffer. Eind 2011, begin 2012 mogen we het productiemodel verwachten. De prijs is nog onbekend, maar schrijf vast al maar 5 nullen op de cheque.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer