Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht BMW Concept M5

Bericht: BMW Concept M5

(Bijna helemaal) M5

04.04.2011

BMW toont op het Autosalon van Shanghai deze Concept M5, bijna helemaal de nieuwe M5. We hebben ook al enkele details.

Jawel, vergeet de autosalons van Bologna, Brussel, Londen of zelfs maar Detroit. Tegenwoordig gebeurt het allemaal in het Verre Oosten. BMW trekt oostwaarts met een van zijn meest gegeerde modellen.

BMW Concept M5Officieel gaat het nog om een Concept M5, maar eigenlijk toont deze op de koetswerkkleur na reeds hoe de uiteindelijke productieversie er uit zal zien. Hij krijgt een V8 biturbo ingeplant, ter vervanging van de atmosferische V10 uit het vorige model. Conservatieve schattingen gaan uit van minstens 550 pk. Die voeden de achterwielen via een zeventraps dubbele koppelingsbak. Een actief sperdifferentieel helpt bij de efficiënte verdeling van het vermogen in de bochten. Dankzij een start/stop-systeem daalt het verbruik ten opzichte van de V10 met 25%. Maar de exacte cijfers geeft BMW nog niet vrij.

Discreet

Uiterlijk volgt deze M5 de lijn die BMW volgt sinds de eerste modellen: een beetje sportief, maar niet te opzichtig. Zo beschikt hij wel over grote luchtopeningen in de bumper vooraan – en koelsleuven opzij – maar staat achteraan slechts een discreet lipje op de koffer. Eind 2011, begin 2012 mogen we het productiemodel verwachten. De prijs is nog onbekend, maar schrijf vast al maar 5 nullen op de cheque.

BMW Concept M5

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.