Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht BMW 8-reeks cabrio

Bericht: BMW 8-reeks cabrio

Dak eraf, gas erop

02.11.2018

Met de M850i ontdekten we recent het sportieve karakter in BMW’s grote nieuwe coupé. De 8-reeks cabrio gaat de meer stijlvolle toer op.

Gallerij: Bericht BMW 8-reeks cabrioDe BMW M850i zoals wij hem recent testten, stond bol van de carbon-stukken en spoilers. Met de cabrio laat BMW de meer elegante kant van de 8-reeks zien. Hij krijgt geen stalen vouwdak, maar een stijlvolle stoffen kap die in 15 seconden opent en sluit met een druk op de knop. Dat kan ook rijdend tot maximaal 50 km/u. “We hebben hard gewerkt aan de snelheid van het vouwdak, de bedoeling is dat je bij de eerste zonnestraal aan het verkeerslicht het dak kan openleggen voor het opnieuw groen wordt”, horen wij tijdens een kleine rondleiding.

Leder is standaard

Gallerij: Bericht BMW 8-reeks cabrioMaar net als in de coupé het geval is, moet je ook in de 8-reeks cabrio niet verwachten dat de twee zitplaatsen achteraan echt bruikbaar zijn. Noodzitjes, in het beste geval. BMW legt meer de nadruk op het feit dat de achterbank plat kan om de kofferinhoud te vergroten.

Die koffer is 350 liter groot, en lijkt op maat gesneden van twee golfers. Een windnet op de achterste plaatsen om turbulentie te verminderen hoort tot de standaarduitrusting, net als leder bekleding en een krachtig audiosysteem. Halsverwarming is een optie.

Ook in de opties: de bijzondere lak van BMW Individual. Prijzig, maar de goudschijn die u op sommige foto’s ziet is geen foutje. Op foto oogt het misschien niet mooi, maar in het echt is het effect erg indrukwekkend.

3,9 seconden

Gallerij: Bericht BMW 8-reeks cabrioDe BMW 8-reeks cabrio krijgt hetzelfde motorenpallet als de coupé. Naast de M850i met de V8 biturbo met 530 pk en 750 Nm is er ook een 640d met 3-liter zescilinder diesel (320 pk/680 Nm). De extra verstevigingen voor de rijdynamiek maken de M850i iets trager dan de coupé. Maar met een sprinttijd van 3,9 seconden naar 100 is hij nog steeds behoorlijk snel. Wie meer wil: goed nieuws, in 2019 komt er ook een M8 cabrio.

De BMW 8-reeks cabrio gaat in wereldpremière op het autosalon van Los Angeles.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.