Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht BMW 1-reeks

Bericht: BMW 1-reeks

De grote switch naar voorwielaandrijving

28.03.2019

De nieuwe BMW 1-reeks maalt momenteel zijn laatste testrondjes. Hij brengt een grote omwenteling, want BMW dumpt de achterwielaandrijving voor klassieke voorwielaandrijving. En dat is niet het enige wat sneuvelt.

Gallerij: Bericht BMW 1-reeksLaat de achterwielaandrijving nu net datgene zijn waarmee de BMW 1-reeks zich wist te onderscheiden van een Peugeot of een Renault. Maar kijk, omwille van besparingen kiest BMW voor de nieuwe 1-reeks voor een voorwielaangedreven platform dat al bekend is uit de Mini en de 2-reeks Active Tourer.

Geen zes-in-lijn meer

Gallerij: Bericht BMW 1-reeksDit brengt vooral meer binnenruimte, terwijl de echte liefhebbers van meer rijdynamiek ook de keuze krijgen om voor vierwielaandrijving te kiezen. Achterwielaandrijving is overigens niet het enige wat overboord gaat. De keuze voor voorwielaandrijving betekent ook dag-met-handje tegen de bekende zes-in-lijn. De nieuwe M135i xDrive is voortaan een 2-liter viercilinder turbo, weliswaar met 306 pk. Noem ons gerust ‘ouwe zak’, maar achterwielaandrijving en zes-in-lijn zijn voor ons net de twee factoren waarmee we BMW altijd zullen associëren. En dat allemaal voor 3,3 centimeter meer beenruimte achteraan… al zullen gunstiger CO2-cijfers er vast ook wel mee te maken hebben.

U hoort het: wij zijn sceptisch. Benieuwd of de BMW 1-reeks die ingesteldheid nog zal kunnen omkeren.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.