Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: BMW – Paleis 7 – BMW in het teken van M

Sportiviteit en hybrides zijn de twee belangrijkste thema’s op de stand van BMW, waar de M2, M4 GTS en M6 Competition het nieuwe hybride gamma van het merk flankeren.

Het heeft niet veel gescheeld of de BMW M2 Coupé had zijn werelddebuut in Brussel kunnen maken, want slechts drie dagen eerder werd dit model voor het eerst onthuld in Detroit. Deze beestige M2 wil de nieuwe referentie worden onder de compacte sportwagens. Niet onterecht, want deze bolide werd op punt gesteld op de Nürburgring en bereikt dankzij zijn 370 pk sterke 3 liter biturbo de kaap van 100 km/u na slechts 4,3 sec.

Op de stand van BMW staat het M-label centraal met verder nog een zeer exclusieve verjaardagseditie van de M4 GTS waarvan slechts 700 exemplaren zullen vervaardigd worden. De M6 Competition is van hetzelfde kaliber. Onder de verpakking van carbon en hoogwaardig leder schuilt namelijk het Competition pack om maximale prestaties te bereiken. Met 600 pk onder de rechtervoet moet dit seriemodel niet veel toegeven op de raceversie die dit jaar overal zal opduiken.

Na de voorstelling van de X5 XDriver40e op de Heizel vorig jaar, pakt BMW dit keer uit met de Belgische premières van drie nieuwe hybride modellen. De 330e Berline, 225xe Active Tourer en BMW 740e zijn geen prototypes meer, maar wel degelijk productieversies die in de loop van 2016 op de markt zullen komen. Deze drie modellen hebben een elektrisch rijbereik van 40 km en kunnen in ongeveer drie uur weer worden opgeladen aan de BMW i Wallbox. De ervaring die BMW opdeed met zijn 100% elektrische wagens, laat het merk toe meteen met een rijpe hybride technologie uit te pakken.

De BMW-stand is een regelrechte showroom waar met een 40-tal wagens zowat het hele gamma wordt getoond, waaronder ook vernieuwde X1 en 3 reeks.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer