Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Blancpain Endurance Series – En op het einde wint een Belg

Laurens Vanthoor en het Belgische WRT team zijn er in geslaagd met een Audi R8 het meest prestigieuze GT-kampioenschap van het moment te winnen: de Blancpain Endurance Series.

De laatste race op de Nürburgring werd het 1.000 km op eieren lopen voor Vanthoor. Het weer was nog eens in echt Nürburgring-humeur, met veel regen en lage temperaturen. Op de piste blijven was dan ook al een hele prestatie.

Vanthoor reed met ploegmaats César Ramos en Christopher Mies een foutloze wedstrijd. ‚De keuze om tijdens mijn tweede stint over te schakelen op slicks bleek de goede, maar ik kan je verzekeren dat het in het begin erg geriskeerd was.  Ik wil het team absoluut bedanken voor hun uitstekende werk tijdens het seizoen, maar dat geldt ook voor mijn ploegmaat’, aldus Vanthoor.

Voor het Belgische WRT is dit al de derde keer in vier jaar dat ze met de titel naar huis trekken. Patron Vincent Vosse toonde zich dan ook bijzonder tevreden na de race: ‚Iedereen deed zijn job uitstekend, iets wat in deze verschrikkelijke weersomstandigheden niet altijd evident was.  Wagen nummer 1 kende niet de minste problemen en wagen nummer 3 had op het podium kunnen staan, zonder een alternatorprobleem, veroorzaakt door wat gravel dat was blijven zitten.’ 

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer