Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Blancpain Endurance Series

Bericht: Blancpain Endurance Series

En op het einde wint een Belg

01.10.2014

Laurens Vanthoor en het Belgische WRT team zijn er in geslaagd met een Audi R8 het meest prestigieuze GT-kampioenschap van het moment te winnen: de Blancpain Endurance Series.

De laatste race op de Nürburgring werd het 1.000 km op eieren lopen voor Vanthoor. Het weer was nog eens in echt Nürburgring-humeur, met veel regen en lage temperaturen. Op de piste blijven was dan ook al een hele prestatie.

Bericht Blancpain Endurance SeriesVanthoor reed met ploegmaats César Ramos en Christopher Mies een foutloze wedstrijd. ‚De keuze om tijdens mijn tweede stint over te schakelen op slicks bleek de goede, maar ik kan je verzekeren dat het in het begin erg geriskeerd was.  Ik wil het team absoluut bedanken voor hun uitstekende werk tijdens het seizoen, maar dat geldt ook voor mijn ploegmaat’, aldus Vanthoor.

Voor het Belgische WRT is dit al de derde keer in vier jaar dat ze met de titel naar huis trekken. Patron Vincent Vosse toonde zich dan ook bijzonder tevreden na de race: ‚Iedereen deed zijn job uitstekend, iets wat in deze verschrikkelijke weersomstandigheden niet altijd evident was.  Wagen nummer 1 kende niet de minste problemen en wagen nummer 3 had op het podium kunnen staan, zonder een alternatorprobleem, veroorzaakt door wat gravel dat was blijven zitten.’ 

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.