Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Bentley EXP 10 Speed 6 – Aandacht Porsche, aandacht

Hij ziet eruit als een uitroepteken. Ook al is de Bentley EXP 10 Speed 6 officieel nog maar een concept, reken maar dat ze bij Porsche de oren gespitst houden. Van je familie moet je ‚t hebben.

Dit is niet de opvolger van de Continental GT, geeft Bentley meteen mee. Als we hem maken, dan kan hij perfect naast de Continental GT bestaan.

Wanneer je hem zo ziet staan, dan vraag je je meteen af wat James Bond toch in die Aston Martins ziet. De Bentley is een tweezitter, en mikt in die hoedanigheid recht op de Porsche 911 en de kleinste Aston Martins. Details over de mechaniek ontbreken, maar in alle waarschijnlijkheid gaat het hier om de 4.0 V8 die Audi met dubbele turbo’s gebruikt. Daarmee moet de kaap van 500 pk makkelijk aan diggelen gaan. Via 3D-printers is Bentley er in geslaagd het honingraat radiatorrooster verschillende dieptes te geven. Bentley geeft aan dat de stijlkenmerken van deze sportieve tweezitter ook in andere Bentleys terug te vinden zullen zijn.

Poltrona Frau

Het interieur is één van de knapste werkstukken die Benley ooit heeft neergezet. De Britten delen de auto in twee op, met een grote middenconsole met 12-duims infotainmentscherm. Achteraan vind je twee compartimenten waarin een specifieke bagageset plaats kan nemen. Al het leder is bij Poltrona Frau besteld. Wanneer hij zou komen wil Bentley officieel niet meedelen, maar 2018 is een getal dat in de gangen circuleert.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer