Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Bentley Continental GT Speed Black Edition – Op naar 642 pk

De Bentley Continental GT Speed is net een tikkeltje krachtiger geworden. Met de Black Edition tilt Bentley de exclusieve Speed-serie nog een tikkeltje hoger.

De Speed-reeks is sowieso al de top. In de Bentley Continental GT is die net nog dat beetje krachtiger geworden. De 6.0 W12-motor met dubbele turbo springt van 635 pk naar 642 pk. Het motorkoppel krijgt een boost van 20 Nm om op 840 Nm te eindigen. Die krijg je van 2.000 tot 5.000 opm ter beschikking. Wie de Speed-factor van de luxueuze Brit in twijfel wil trekken: hij haalt 100 km/u in 4,1 seconden. Nu wordt er niet meer gelachen zeker?

Black Edition

De nieuwe Bentley Continental GT Speed wordt vanaf de zomer geleverd, hij is nu al beschikbaar. Voor het eerst komt er ook een ‘Black Edition’ in zowel de coupé als in de cabrio bij. Die voegt glanzend zwarte contraststukken toe, net als zwarte 21-duims wielen. Ook de splitter vooraan, de zijschorten en de diffuser achteraan krijgen contrasterende kleurstrips. Binnen vind je meer carbon inlegstukken, terwijl de lederbekleding van de stoelen contrasterende kleuren krijgt.

Een Bentley Continental GT vraagt 110 werkuren. De opbouw van de W12-motor neemt 12,5 uren in beslag, en vergt de inzet van 30 medewerkers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer