Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Auto e Moto d’Epoca Padova 2018

Bericht: Auto e Moto d’Epoca Padova 2018

Autosalon voor oldtimers

06.11.2018

Beeld het je in: de oppervlakte van het autosalon op de Heizel, maar dan uitsluitend voor oldtimers en youngtimers. De classic beurs ‘Auto e Moto d’Epoca’ in Padua (Italië) is een voltreffer. Dit zijn enkele hoogtepunten van de beurs.

Ben je een autoliefhebber? Zet dan Auto e Moto d’Epoca in Padua in jouw agenda voor volgend jaar, oktober. De beurs heeft oog voor alles: van de Fiat 500 tot Mille Miglia Ferrari’s, alles aan aangebrande prijzen. Maar alleen al om uw oog en uw brein te plezieren is een bezoek onontbeerlijk. Dit jaar stonden er liefst 3.500 auto’s verzameld. Schattenjacht, maar denk vooral niet dat er koopjes te doen waren.

Maserati ‘Eldorado’ (1958)

Gallerij: Bericht Auto e Moto d’Epoca Padova 2018Op basis van de 250F bedacht Maserati deze Tipo 420M-58, met de motor links op het chassis bevestigd. Niet in het midden, want zo zou hij beter presteren tijdens de 500 Mijl van Monza. Die race werd nog op het ovaal van Monza gereden, in tegenwijzerzin. Ook de ophanging verschilt tussen linkerkant en rechterkant. Hij kreeg zijn naam via de sponsoring van ijsfabrikant Zanetti. Stirling Moss reed in 1958 de race, die in delen was opgesplits. Moss finishte vierde en vijfde in twee delen, maar crashte met meer dan 260 km/u in het laatste deel toen het stuur van de Maserati het begaf. De schade bleef al bij al miniem, en de Eldorado kwam vervolgens nog aan de 500 Mijl van Indianapolis aan de start, in het rood. Maar de auto raakte niet door de kwalificaties.

Lancia Augusta (1934)

Gallerij: Bericht Auto e Moto d’Epoca Padova 2018Deze Lancia Augusta uit 1934 reed in 1937 de Mille Miglia. De beste Augusta was dat jaar goed voor de 17de plaats in het algemene klassement, maar dit exemplaar van Danese en Renzi had minder geluk. Het duo moest opgeven. Alleen is de wagen in 1968 nog geheel in Mille Miglia-tenue geparkeerd om pas twee weken geleden opnieuw boven water te komen. Hij is zelfs niet afgestoft. 91 jaar geschiedenis, helemaal tastbaar gemaakt. En dan legt er iemand zomaar zijn hand op dat stof! Heiligschennis.

De AutoScout24-tent

Gallerij: Bericht Auto e Moto d’Epoca Padova 2018De hele beursvloer en de omgeving rond de hallen staat volgeparkeerd met auto’s die te koop worden aangeboden door handelaars. Maar in twee tenten is er dankzij AutoScout24 ook ruimte voor particulieren. Wie zin heeft, kan daar gewoon zijn auto te koop aanbieden. Er stonden tal van pareltjes.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.