Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi TT update – Audi viert 20 jaar TT

Twintig jaar geleden bracht Audi de TT uit. Dat viert het merk met een kleine update van wat al de derde generatie TT is, en met een bijzonder verjaardagsmodel.

Voor de eerste Audi TT moeten we al terug naar 1998. Dankzij zijn ronde vormen, een directe verwijzing naar de Auto Union Zilverpijlen van voor de Tweede Wereldoorlog, wordt hij een instant-designicoon. Hoewel de markt voor de kleine sportcoupés in Europa intussen flink kleiner geworden is, blijft Audi zijn trouwe TT-klanten verwennen.

De update brengt vooral een nieuw radiatorrooster is, met wat meer in 3D-uitgewerkte elementen. Je ziet dat nog het best in de overgang naar de lichtblokken. Waarmee we de belangrijkste wijzigingen voor de buitenkant gehad hebben. Het interieur krijgt meer technologie en snufjes, en een rijkere standaarduitrusting. Naast de virtual cockpit (digitale tellers) krijgt hij standaard een multifunctioneel stuur, de verschillende afstellingen van het drive select-systeem, regen- en lichtsensor, bluetoothverbinding en verwarmde buitenspiegels. De Audi TTS krijgt standaard ook adaptieve demping.

Geen diesel meer

Wat motoren betreft, schuift Audi de TDI aan de kant. In de TT is alleen nog plaats voor turbobenzines. Die krijgen allen een partikelfilter. De 2.0 met 197 pk (40 TFSI) is voortaan de basisversie, gevolgd door dezelfde motor met 245 pk (45 TFSI) en de TTS die 306 pk haalt uit die motor.

Speciaal voor de 20ste verjaardag komt er ook een op 999 exemplaren beperkte ‘TT 20 years’. Daarbij is keuze uit 2 soorten grijs, en hij heeft eenzelfde moccasin bruin interieur als de concept TT in 1995 toonde. Ook de dubbele, ronde uitlaat verwijst naar die concept. De nieuwe TT heeft een basisprijs van 36.250 euro voor de coupé en 38.550 euro voor de roadster. Te bestellen vanaf september voor levering eind 2018.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer