Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi TT update

Bericht: Audi TT update

Audi viert 20 jaar TT

18.07.2018

Twintig jaar geleden bracht Audi de TT uit. Dat viert het merk met een kleine update van wat al de derde generatie TT is, en met een bijzonder verjaardagsmodel.

Voor de eerste Audi TT moeten we al terug naar 1998. Dankzij zijn ronde vormen, een directe verwijzing naar de Auto Union Zilverpijlen van voor de Tweede Wereldoorlog, wordt hij een instant-designicoon. Hoewel de markt voor de kleine sportcoupés in Europa intussen flink kleiner geworden is, blijft Audi zijn trouwe TT-klanten verwennen.

Gallerij: Bericht Audi TT updateDe update brengt vooral een nieuw radiatorrooster is, met wat meer in 3D-uitgewerkte elementen. Je ziet dat nog het best in de overgang naar de lichtblokken. Waarmee we de belangrijkste wijzigingen voor de buitenkant gehad hebben. Het interieur krijgt meer technologie en snufjes, en een rijkere standaarduitrusting. Naast de virtual cockpit (digitale tellers) krijgt hij standaard een multifunctioneel stuur, de verschillende afstellingen van het drive select-systeem, regen- en lichtsensor, bluetoothverbinding en verwarmde buitenspiegels. De Audi TTS krijgt standaard ook adaptieve demping.

Geen diesel meer

Gallerij: Bericht Audi TT updateWat motoren betreft, schuift Audi de TDI aan de kant. In de TT is alleen nog plaats voor turbobenzines. Die krijgen allen een partikelfilter. De 2.0 met 197 pk (40 TFSI) is voortaan de basisversie, gevolgd door dezelfde motor met 245 pk (45 TFSI) en de TTS die 306 pk haalt uit die motor.

Speciaal voor de 20ste verjaardag komt er ook een op 999 exemplaren beperkte ‘TT 20 years’. Daarbij is keuze uit 2 soorten grijs, en hij heeft eenzelfde moccasin bruin interieur als de concept TT in 1995 toonde. Ook de dubbele, ronde uitlaat verwijst naar die concept. De nieuwe TT heeft een basisprijs van 36.250 euro voor de coupé en 38.550 euro voor de roadster. Te bestellen vanaf september voor levering eind 2018.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.