Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi TT RS

Bericht: Audi TT RS

Gladde jongen

06.02.2019

Audi geeft na de TT S nu ook de TT RS een verjongingskuur. Die blijft met 400 pk uit zijn 2.5 vijfcilinder indrukwekkend hard uithalen. De wijzigingen zitten vooral in het uiterlijk.

Gallerij: Bericht Audi TT RSDe opgefriste Audi TT S liet vorig jaar al een stevige indruk op ons na. Nu is het ook de beurt aan de TT RS om met enkele lichte wijzigingen de tweede helft van zijn carrière aan te vatten. Net als de TT S krijgt hij scherpere gelaatstrekken. Je herkent de vernieuwde Audi TT RS aan de strakke lijnen rond de lichtblokken, aan de hertekende bumpers met vooraan grotere koelopeningen voor de bijkomende radiatoren en achteraan draagt hij een nieuwe spoiler.

3,7 seconden

Gallerij: Bericht Audi TT RSHij blijft bogen op zijn prachtig rauw klinkende vijfcilinder turbobenzine. De 2.5 behoudt zijn vermogen van 400 pk, met een koppel van maximaal 480 Nm dat voortaan vrijkomt bij 1.900 opm. Dat is iets later dan voorheen. De prestaties blijven even indrukwekkend: naar 100 km/u in 3,7 seconden (roadster: 3,9 seconden) en een top die standaard begrensd is op 250 km/u, maar in optie kan worden opgetrokken naar 280 km/u.

RS-menu’s

Gallerij: Bericht Audi TT RSHij krijgt standaard de virtual cockpit, met aparte RS-menu’s die onder meer de bandendruk en de G-krachten weergeven, maar ook via lichtjes aangeven wanneer de toerentalbegrenzer bereikt wordt. Eind deze maand gaan de orderboeken open, de nieuwe Audi TT RS staat in de lente bij de dealers. De Coupé kost 71.470 euro, de Roadster 73.770 euro.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.