IAA 2017
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi RS4 Avant

Bericht: Audi RS4 Avant

Een icoon keert terug

12.09.2017

Na twee jaar afwezigheid viert Audi in Frankfurt de terugkeer van één van de iconen vna het merk: de RS4 Avant. Hij wordt een waardige opvolger van de RS2, die ooit het pad effende.

Gallerij: Bericht Audi RS4 AvantIn 1994 opende Audi een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis door een sportieve variant van zijn 80 break uit te brengen, al was die wel nog door Porsche ontwikkeld. Maar kijk, met de RS2 kreeg het concept meteen de nodige sérieux. Sindsdien zijn snelle Audi breaks een eigen leven beginnen leiden, geïmiteerd door de concurrentie.

450 pk

De RS4 verdween in 2015 uit de catalogus, toen de nieuwe generatie van de A4 uit kwam (codenaam B9). We hebben twee jaar moeten wachten op de komst van een nieuwe supersportieve A4, maar dat geduld wordt nu beloond.

Gallerij: Bericht Audi RS4 AvantWel mag er meteen een droom aan diggelen, voor een V8 is geen plaats meer onder de motorkap van de RS4. Hij krijgt de nieuwe 2.9 V6 biturbo (uit de RS5), die 450 pk en 600 Nm naar de vier wielen brengt langs een achttrapsautomaat. Kenners zullen zien dat het vermogen identiek is aan dat van de vorige RS4, maar dat het koppel nog met 170 Nm toeneemt. Wanneer je die cijfers naast het met 80 kilogram gedaalde gewicht legt, kan dat niet anders dan vonken geven.

Keramische remmen

Gallerij: Bericht Audi RS4 AvantAudi heeft het over een sprint naar 100 km/u in 4,1 seconden en een op 250 km/u begrensde topsnelheid. Die kan tegen meerprijs naar 280 km/u worden opgetrokken. Bij de opties zien we een gestuurde ophanging, directer stuur en keramische remmen.

De eerste leveringen zijn gepland voor begin 2018, met een prijs van 84.700 euro.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.