Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi Q8

Bericht: Audi Q8

De hippe versie van de A8

05.06.2018

Is de Audi A8 u wat te oubollig? En de Q7 wat te saai? Dan heeft Audi de oplossing voor u in de vorm van deze Q8, een concurrent voor de BMW X6 en de Mercedes GLE Coupé.

Gallerij: Bericht Audi Q8Hij heeft een tijd op zich laten wachten, deze Audi Q8. BMW lanceerde de X6 voor het eerst in 2008, precies tien jaar geleden. Het segment is niet het allerruimste, maar er zit nog rek op… en er valt veel geld te verdienen.

3 meter wielbasis

Gallerij: Bericht Audi Q8Op basis van de Q7 heeft Audi deze Q8 ontworpen. Met net geen 5 meter lengte is hij iets korter, en met 1,71 meter blijft hij ook in de hoogte nog iets onder de Q7. Maar met de volle 2 meter is hij wel breder. De wielbasis bedraagt de volle 3 meter, wat stevig wat beenruimte moet opleveren. Standaard komt de Audi Q8 als vijfzitter op de markt. Zijn koffer is 605 liter groot, maar kan met de achterbank plat aandikken tot 1.705 liter.

Diesel, toch

Gallerij: Bericht Audi Q8We zien een erg luxueus interieur, met uitsluitend ruimte voor digitale schermen, zoals de Audi A8 en de Audi A7 Sportback al eerder aangaven. De binnenomgeving is overigens een kopie van het interieur van de A8: wat sec, maar wel zo hoogtechnologisch als je ze vandaag de dag mag verwachten. Bovendien vind je snel je weg in dit systeem.

Audi lanceert de Q8 in juli met alleen maar een 3.0 TDI V6 met 286 pk en vierwielaandrijving op het programma. In 2019 volgt nog een lichtere zescilinder dieselversie met 231 pk en ook een V6 benzine met 340 pk staat dan op het menu. Standaard schuift Audi hem naar de markt met led-lichten en 19-duim velgen, in optie kan je tot maatje 22 doorgroeien. De prijs is nog niet bekend, maar moet rond 78.000 euro schommelen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.